
-
- Sausainiai ant pagaliuko „Zuikučių snukučiai“ |
- 2014 04 18
Šiandien ateinu pas jus su šventine saulėta nuotaika ir su paraginimu šv. Velykoms išsikepti smagių sausainių – „Zuikučių snukučiai“. Nuoširdus vaikų džiaugsmas garantuotas (jau žinome iš savo patirties).
Dar visai neseniai vaikai galėjo mėgautis tik ledinukais ant pagaliuko, dabar gi ant pagaliuko sulipo begalė naujų skanėstų: pyragaičiai, sausainiai, šokoladinės figūrėlės, karamelizuoti vaisiai ir t.t. Ledinukus pakeitė sveikesni desertai, o džiaugsmo nuo to nė kiek nesumažėjo.
Parduotuvės jau prieš kurį laiką prisipildė linksmų velykinių zuikučių, o aš jums siūlau šį smagų šv. Velykų akcentą pasigaminti patiems nuotaikingų sausainių pavidalu.
Mano būsimų sausainių forma iš pradžių gimė ant popieriaus lapo, ją iškirpusi, naudojau sausainiams išpjauti. Sausainiai turi būti pakankamai stori, kad tilptų pagaliukas ir sausainis tvirtai laikytųsi. Pagaliukus reikia dėti atsargiai, šiek tiek ranka spaudžiant sausainio paviršių.
Iškeptus sausainius dekoruojame cukriniu glajumi ir piešiame linksmus zuikučių snukučius. Piešimui aš naudojau specialų maistinį markerį, toks būdas paprasčiausias, bet galima naudoti ir tą patį cukrinį glajų, dažytą juoda spalva, arba tiesiog teptuku snukučius padailinti. Čia jau viskas priklauso nuo jūsų, kaip dailininko, sugebėjimų.
Sausainius kepiau ne vieną kartą, bet pasidalinsiu receptu, kuris man pasirodė labiausiai patikimas. Sausainiai gaunasi pakankamai lygūs ir patogūs glazūruoti. Be to, jų skonis labai geras, pamėginkite.
Sviestiniai sausainiai.
330 g. miltų 1,5 arb.š. kepimo miltelių 450 g. sviesto 225 g. cukraus 1 kiaušinis 1 arb.š. vanilės ekstrakto 0,5 arb.š. druskosOrkaitę įkaitinti iki 180 C°. Sviestą ištrinti su cukrumi. Įmušti kiaušinį, įpilti vanilės esenciją ir viską kartu išplakti. Sumaišyti visus sausus ingridientus ir supilkite juos į sviestą. Gerai išmaišyti ir suminkyti tešlą. Geriausia būtų ją atšaldyti, bet jeigu neturite laiko, tai nėra privaloma. Kepti 180 C° temperatūroje apie 8-10 minučių, kol kraštai paruduos.
Cukrinis glajus.
415 g. cukraus pudros 3 valg.š. morengo miltelių (pirkau Tastyfun) 6 valg.š. šilto vandensVisus ingridientus suplakti kol pasidarys vientisa masė. Jei glajus per tirštas, įpilti daugiau vandens, jei per skystas – įdėti daugiau cukraus pudros. Eksperimentuodami galiausiai pasieksite optimalų variantą.
Glajų dėjau ant atvėsusių sausainių. Pradžioje nosytę ir snukučio kraštelį, o kai išdžiuvo, glajumi užpildžiau visą likusį snukutį. Glazūruotus sausainius džiovinau per naktį ir tik tuomet užsiėmiau „tapyba“.
Štai ir viskas! Dabar visa jūsų šeimyna gali nesunkiai pavirsti linksmais velykiniais zuikučiais ir gauti gerą teigiamų emocijų dozę, kvailiojant prieš objektyvą. Linkime Jums linksmų ir saulėtų šv. Velykų!
Elena
5 komentarai
Parašykite komentarą


O pagaliukus kaip pridėti reikia? Ar ant iškeptų sausainiu kišti į vidų ar kaip? Kokius pagaliukus naudoti?
Pagaliukai dedasi į tešlą ir su jais kepama. Iškepę sausainiai kieti ir trapūs, į juos jau pagaliukų neįkišite.
Atgalinis pranešimas: Sviestiniai sausainiai šv. Velykoms | Kulinarinės gudrybės
o kokius pagaliukus naudojate?;-)labai fainiai atrodo
Baltus pagaliukus, skirtus ledinukams.