2018 metų Kalėdų tendencijos

Slampinėdami po Nicą, aptikome vieną šaunią parduotuvėlę. Įkišus nosį, ji neatrodė daug žadanti, bet einant tolyn ir gilyn (net sunku buvo patikėti, kad ji tokia didelė) atsivėrė stebuklingas Kalėdų pasaulis. Atrodė, kad ten apsigyveno visos gražiausios šių metų kalėdinio dekoro tendencijos. Kiekviena lentyna pasakojo vis kitą kalėdinę istoriją.

Kasmet yra kuriami nauji kalėdiniai trendai ir mados. Kaip ir kiekvienoje kitoje su grožiu susijusioje srityje, dizaineriai suka galvas, kaip dar nustebinti vartotojus ir atspindėti šių laikų aktualijas. Kiekvienais metais mes stebime kaip su nauju įkvėpimu vis sugrįžta nenusibostanti klasika, kaip dekoracijose atsiranda daugiau natūralumo, kaip naujomis spalvomis ir akcentais mus stebina išradingi kūrėjai. Kalėdos yra tas metas, kai puošiasi visi, net didžiausi skeptikai ir būtent tai žavi labiausiai, tai tarsi visuotinė grožio ir dekoro invazija.

Atrinkau kelias mano mylimiaisias šių metų kalėdinio dekoro tendencijas:

Natūralios medžiagos ir gamtos motyvai. Ši tendencija nėra nauja, bet kiekvienais metais ji vis giliau skverbiasi į kalėdinę rinką. Ekologija ir natūralumas tampa mūsų gyvenimo būdu, todėl nieko keisto, kad tai atsiliepia visose gyvenimo srityse, tuo labiau, kad šis dekoro pasirinkimas gali būti dar ir labai ekonomiškas. Turėdami bent šiek tiek polėkio ir talento rankdarbiams, Jūs patys galite nesunkiai pagaminti nuostabias kalėdines dekoracijas iš miško ir gamtos gėrybių.

Skandinaviškas stilius kalėdų dekore su minimalia spalvų gama ir natūralia Kalėdų eglute, dažniausiai net be jokių papuošimų. Skandinaviško stiliaus dekoracijose vyrauja minimalizmas, aiškios išgrynintos neutralios formos, dominuojančios ramios spalvos su negausiais ryškiais akcentais, medinės detalės, estetika.

Pūkuotos ir svajingos rožinės Kalėdos. Rožinė spalva tarsi nėra Kalėdų tradicinė, bet tik ne šiais metais. Saldžios tarsi cukraus vata, minkštos tarsi debesėlis – tokios gali būti Jūsų šių metų Kalėdos, nudažytos pastelinėmis rožinės svajonės spalvomis. Rožinė spalva puikiai dera su auksiniais akcentais.

Naujos spalvos. Jeigu jau prakalbome apie spalvas, šiais metais jų netrūksta kalėdinėse dekoracijose. Man labiausiai patinka netradicinės sodrios ir „gardžios“ spalvos: granatų, figų, vynuogių. Atrodo, kad šių metų dekoras pretenduoja būti netik gražus, bet ir apetitą sužadinantis.

Spragtukai. Panašu, kad šią tendenciją būsime aplenkę, nes praėjusiais metais šį elementą jau sėkmingai panaudojome puošdami didžiulį Lietuvos energijos ofisą.

Mūsų mylimiausi dekoro akcentai:

Natūrali skandinaviško stiliaus eglutė su stilizuotų spragtukų papuošimais
Rankų darbo natūralių vytelių burbulai
Stilizuotos medinės eglutės stalų kompozicijoms
Didžiulės ažūrinės pusnys
Įvairaus dydžio spragtukai kaip pagrindinis dekoro elementas
Riešutai kaip teminis dekoro išpildymas

Ofiso papuošimas yra pirmiausiai įvaizdžio reikalas. Tai įmonės vizitinė kortelė, todėl svarbu pažiūrėti į tai su visa derama atsakomybe ir profesionalumu, ypač, jeigu įmonė užima aukštesnį statusą. Neretai stebimos net neoficialios varžytuvės, kuri įmonė pasipuošė gražiausiai. Taip pat ir oficialūs konkursai, jeigu šneka eina apie vitrinas. Paprastai yra pateikiami keli dekoro variantai / koncepcijos ir įmonė renkasi, kuri nuotaika jai yra artimiausia šiais metais. Neretai pasirenkamas saugus klasikinis variantas, bet mes labai džiaugiamės, kai pasitaiko drąsių klientų, linkusių eksperimentuoti.

Lietuvos energijai pasiūlėme lakonišką skandinavišką stilių su įdomiu netradiciniu spragtuko akcentu. Pasirinkome jį, nes jis neabejotinai yra vienas iš tų Kalėdų simbolių, kuris Vakaruose jau seniai pripažintas ir mylimas, o Lietuvoje, atrodo, vis dar neatrastas. Matyt todėl, kad nors ir labai asocijuojasi su Kalėdomis, spragtukas kartais kelia prieštaringus jausmus. Paprastai jis nėra žavus ir jaukus veikėjas, bet tik ne mūsų atveju. Panaikinus spragtuko spalviškumą ir grėsmingą veido išraišką, jis pradėjo skleisti šilumą ir taiką. Būtent tokį mes jį matėme savo dekore – ramų ir stilingą. Maži spragtukai nusiejo visą Kalėdų eglutę, o didžiausi garbingai stovėjo sargyboje prie panoraminio lango antrame aukšte.

Puošiant ofisą, mes visada įvertiname erdves. Dekoras turi būti matomas, jis turi sukelti įspūdį, nes kitaip jis papraščiausiai neatlieka savo funkcijos. Todėl paprastai dekoras yra koncentruojamas ten, kur jo labiausiai reikia. Prieš kurdami dekoro koncepciją, mes būtinai apžiūrime patalpas, tik tuomet gimsta tikrieji sprendimai, kaip paskirstyti dekorą ir padaryti jį įsimintiną. Lietuvos energijos ofise strateginė vieta buvo būtent langas antrame aukšte. Be žmogaus dydžio spragtukų jame atsidūrė didžiulės ažūrinės pusnys, o didžiausią įspūdį sukūrėme, pritaikę tinkamą apšvietimo sprendimą. Kai stovint kamštyje prie Lietuvos energijos ofiso, net lauke akis prikaustydavo šviečiančios pusnys, širdis džiaugėsi, kad šitas sprendimas buvo teisingas.

Kalėdinio dekoro galimybės šiais laikais yra beribės, tikrai neverta apsiriboti angeliukų ir Kalėdų senelių motyvais. Kalėdų dekore vis dažniau atsiranda netikėtos spalvos ir sprendimai, nauji personažai ir elementai. Nereikia jų bijoti, priešingai – įsileisti ir pasidžiaugti, kad pasaulis yra toks spalvingas ir įvairus, o mes galime būti originalūs ir patys kurti tendencijas ir naujas tradicijas.

Elena

Kūrybinė komanda:

Ofiso dekoravimas: Artišokas